29-30 september 2023

Boka

Ölands trädgårdsmässa

Ölands trädgårdsmässa startar upp under Ölands Skördefest på Allégården Kastlösa.
Katrine och Håkan Rietz på Allégården har tagit initiativ till en trädgårdsmässa tillsammans med Södra Ölands trädgårdsvänner och Östra och sydöstra Smålands trädgårdsamatörer. Under Skördefesthelgen fylls de gamla stall- och magasinsbyggnaderna på gården med utställare.

Datum och öppettider

Fredag 29 september 2023 kl 10-21
Lördag 30 september 2023 kl 10-18

Plats

Allégården  Kastlösa. Allégården ligger mittemellan Ölandsbron och Ottenby, ca 25 km söder om Ölandsbron, 50 m från väg 136, intill Kastlösa kyrka. Länk till Google Maps

Farbror Grön, Johannes Wätterbäck.

Årets föreläsare

Farbror Grön, Johannes Wätterbäck och Anette Nilsson Boäng är båda kända trädgårdsprofiler som ska hålla intressanta föredrag och svara på frågor.  Johannes Wätterbäck, känd från bloggen Farbror Grön, berättar utifrån boken Odla kallt om att odla där man är och året runt. Med handfasta råd och i kreativa recept beskrivs också hur man kan ta vara på skörden på bästa sätt.

Att odla mycket på liten yta är en konst. Att dessutom göra det vackert och blommande är något som Anette Nilsson, Boäng i norra Skåne kommer att berätta utifrån sin bok Den blomstrande köksträdgården: potager på svenska. Det handlar om hur man kan planera för odling med både blommor och grönsaker. Anettes egen dekorativa köksträdgård håller sedan länge henne och familjen självförsörjande på allt som går att odla.

Foto: Anette Nilsson Boäng.

Klart är också att Sven Plasgård, trädgårdsmästare och äppel- och päronexpert från Vickleby, kommer att sortbestämma frukt.

Trädgårdsdesignern Carina Adolfsson-Elgestam från Färjestaden berättar om sina fantastiska rosor, ett femtiotal David Austinskönheter.

Välkommen till Ölands trädgårdsmässa.

För besökare

Här hittar du mer information och mässans program. Vi lägger löpande ut aktiviteter och mässutställare på denna sida och på våra sociala medier.

LÄS MER

För utställare

Välkommen att medverka som utställare.
Mässan pågår under Ölands Skördefest så vi förväntar oss tusentals besökare från hela landet.

LÄS MER