Boka

14 apr - 26 nov

Vandra och cykla i världsarvet Södra Öland

Upplev en bit av Ölands rika och spännande natur och kultur utan bekymmer om det praktiska. Bo bekvämt i hotellrum på Allégården Kastlösa i 2 eller 3 nätter. Vi ordnar bekväm ryggsäck och kylväska som du fyller med smörgåsar och annat gott från frukostbuffén så du klarar dagens vandring. På kvällen kommer ni hem till dukat bord då vi serverar Kvällens husman och dessert.

Vi har tagit fram förslag på vandring om ca 15 km per dag, men det står er fritt att välja vilken utflykt ni gör och om ni önskar kortare eller längre turer. Vandrings- och cykelpaketet är bokningsbart från påsk t.o.m. juni samt från 15 augusti till 23 november i mån av tillgängliga rum (ej Kristi himmelsfärdshelgen och Skördefesthelg).

Vandrings- och cykelpaket – 3 nätter

Alvaret – Tingstad flisor – paket med 2 utflyktsdagar och 3 övernattningar

Ni vandrar i världsarvet Södra Ölands Odlingslandskap och upplever Stora Alvaret som kallas för Sveriges Provence. Stora Alvaret är ett av världens mest säregna och storslagna kulturlandskap. Andra dagen vandrar ni förslagsvis ner genom odlingslandskapet ner till Östersjön.

Ankomst till Kastlösa och incheckning på Allégården från klockan 15.00. Ni har möjlighet att upptäcka byn och sommartid ta ett dopp i poolen. På kvällen serveras en tvårätters middag tillagad av lokala råvaror. Vin/öl finns att köpa. Efter en god natts sömn är det dags för frukost. Lunchpaketet plockar ni själva från frukostbuffén. Sedan är det dags för ett vandringsäventyr och en andra dag med cykel. När ni kommer tillbaka på kvällarna serveras en vällagad tvårätters middag

I paketet ingår:

  • Lätt att vandra i det platta landskapet

    3 hotellnätter på Allégården Kastlösa

  • 3 frukostbuffé
  • 3 tvårätters middag tillagad av lokala råvaror och alkoholfri dryck.
  • 2 lunchpaket där du själv plockar din lunch från frukostbuffén
  • Turförslag för en dagsvandring och ett cykelpaket med tips på konst, kultur och sevärdheter längs vägen
  • Cykelhyra med hjälm en dag
  • Bekväm och välutrustad ryggsäck

Startdagar – alla dagar i mån av lediga rum. Observera att vi på söndagar enbart kan erbjuda en kall tallrik i kylskåp som ni serverar er själva.

Varaktighet
En vandringsdag, en dag  med cykel och tre övernattningar. Start och mål på Allégården i Kastlösa där ryggsäck och lunchpaket hämtas.
Pris 3 395 kronor/person, vid del i dubbelrum

Tillval:
– enkelrumstillägg 900 kronor
– extranatt 495 kronor per person med del i dubbelrum
Kaffetermos är bra att ta med.

Boka paket