Boka

Boka biljetter föreläsningar Ölands trädgårdsmässa

Allégården  Kastlösa. Allégården ligger mittemellan Ölandsbron och Ottenby, ca 25 km söder om Ölandsbron, 50 m från väg 136, intill Kastlösa kyrka. Länk till Google Maps

Farbror Grön, Johannes Wätterbäck.

Årets föreläsare

Farbror Grön,  Johannes Wätterbäck

”Odla kallt, hur, varför och när” handlar om att odla med naturen och på ett lekfullt och naturligt sätt, och att helt utan värme och extra belysning skapa stora skördar samt blomsterfägring. Att vi började odla kallt beror på att jag Johannes cyklade fel en gång på 1990-talet och upptäckte en växt som ville starta i kyla. Vartefter åren gick testade jag med flera växter och det fungerade så otroligt bra och blev så himla smidigt. Idag sår vi 95% av alla växter kallt istället för att hålla på med hundratals krukor inomhus och vi skördar under hela året. Välkommen in i vår kalla och enkla värld! 

Boka din biljett

 

Anette Nilsson på Boäng

Anette Nilsson Boäng, Foto: Monika Norrby

På skördefesten har kan du lyssna på föredrag av Anette på Boäng.
Hon berättar och visar bilder hur du kan planera för en vacker och produktiv odling med både blommor och grönsaker.
Anette har under mer än 15 år odlat sin potager, en dekorativ köksträdgård, på gården i Skåne, zon 2, där familjen är självförsörjande på allt som går att odla.
Se bilder från de olika odlingsåren och börja planera din egen potager.
Många handfasta råd om planering, jordförbättring, plantuppdragning och tips på odlingsvärda och vackra sorter blir det.
Anettes odlingserfarenhet finns samlad i en bok hon skapat tillsammans med fotograf Monika Norrby.
Signerade böcker finns att köpa.

Boka din biljett

 

Klart är också att Sven Plasgård, trädgårdsmästare och äppel- och päronexpert från Vickleby, kommer att sortbestämma frukt.

Trädgårdsdesignern Carina Adolfsson-Elgestam från Färjestaden berättar om sina fantastiska rosor, ett femtiotal David Austinskönheter. Begränsat antal platser.

Boka din biljett

 

Välkommen till Ölands trädgårdsmässa.